Selecteer een pagina

 

Vaak vinden kinderen het lastig over hun gevoelens te praten. Ze kunnen het nog niet goed onder woorden brengen of ze hebben het al heel lang weggestopt. Af en toe vinden ze het lastig, omdat ze hun ouders niet af willen vallen.

In dat geval is het heel fijn voor kinderen om te kunnen tekenen. Vaak vraag ik wat ze willen tekenen. Als ze geen idee hebben beginnen we meestal met een huis of een boom. Dit is voor alle kinderen goed te doen en het geeft mij heel veel duidelijkheid over wat er in hun hoofd omgaat

Tijdens mijn opleiding  kindertekeningen lezen en begrijpen, gegeven door Eveline Ruitenberg, heb ik geleerd waar ik op kan letten tijdens het tekenen. Zowel onder het tekenen praat ik met het kind (en vaak de ouders) als het lezen van de tekening na de gelukstraining.

Kinderen kunnen heel goed uitleggen wat ze tekenen, waarom ze iets tekenen  en waarom ze bepaalde kleuren gebruiken. Dat neem ik allemaal mee in de analyse van de tekening. Ik geef de analyse op papier mee en verwerk de resultaten in mijn gelukstraining.

Heel vaak zijn ouders verbaasd dat er zoveel informatie uit een tekening te halen valt. Het gaat veel verder dan alleen de afbeelding. De plaatsing van voorwerpen uit de afbeelding, het kleurgebruik, de symboliek van de afbeelding, is er veel fantasie gebruikt in de tekening, zijn er dingen weggelaten of juist te veel getekend. Zo zijn er nog vele factoren waar naar gekeken wordt.

Wil je zelf graag een analyse van een kindertekening. Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Ook kun je eens kijken op de fb pagina kindertekeningen beter begrijpen.

Gelukkige groet