Selecteer een pagina

Bij ons thuis

Wij spelen regelmatig spelletjes thuis. Soms gaat het er fanatiek aan toe. Natuurlijk is het heel leuk om te winnen. Toch is dit niet altijd haalbaar. Hier vliegen de kaarten ook wel eens door de kamer of loopt iemand heel boos weg als het niet lukt zoals iemand graag zou willen. Lees snel verder hoe je het samen leuk kunt houden.

Tips

Afspraken maken

Maak van te voren afspraken met je medespelers over taalgebruik, eerlijk spelen, samenwerken enz. Je kunt er ook voor kiezen per keer een andere afspraak centraal te stellen. Leg de afspraken wel duidelijk uit. Met voorbeelden en eventueel met behulp van het spel, zodat de kinderen goed weten wat je bedoelt.

Spelregels

Bespreek de spelregels nog eens duidelijk, zodat iedereen de regels goed weet. Zo ontstaan er onder het spelen van het spel geen onduidelijkheden.

Grappige naam

Bedenk grappige namen met zijn allen voor de verliezer. Het moeten positieve of grappige namen zijn, geen kwetsende namen. Bijvoorbeeld winnaar van de onderkant o.i.d. Bij ons thuis heet de verliezer de Billy. Deze naam hebben we gekozen omdat de hond die mijn man vroeger had Billy heette. Het was een poedel (poedelprijs). Hier hebben we samen heel veel lol om.

Beloning

Spreek af waar de winnaar op moet trakteren. Maak dit iets leuks voor iedereen. Bijvoorbeeld een stukje chocolade, beker drinken, lekker stukje fruit enz.

Is het nu echt zo erg

Vraag je hardop af of verliezen nu zo erg is. Het is niet leuk, maar is het ook heel erg? Je hebt samen een heleboel plezier gehad en niet iedereen kan het spel winnen. Ook heb je geluk nodig met een spel. Je moet gunstig gooien met de dobbelsteen. Je bent afhankelijk van medespelers en nog veel meer factoren.

Belangrijk

Het is wel belangrijk om deze tips voor het spelen van het spel af te spreken. Dan heeft nog iedereen evenveel kansen.

Veel speel plezier

Gelukkige groet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren