Selecteer een pagina

Nieuw

Voor mij is op dit moment bijna alles nieuw. Nieuwe baan, nieuwe groepen, nieuwe collega’s. Lastig om van te voren te overzien wat de nieuwe stap inhoudt. Hoe pakt alles uit?

Ik heb het al vaker gezegd dat mijn nieuwe werkplek als een warme deken voelt. Heel behulpzame collega’s die me een heel warm welkom geven.

 

Hulp

Na 20 jaar op dezelfde plek werken, waar je alles weet en bijna iedereen kent, is het een hele verandering om opeens niets te weten en je te voelen als een stagiaire. Alles te moeten vragen en niets is vanzelfsprekend. Nu weet ik weer dat dat niet altijd meevalt. Het zit niet echt in mijn aard om alles te moeten vragen. Ik ben gewend om mijn mouwen omhoog te stropen en aan te pakken.

Heel bijzonder om de eerste weken naar school te gaan en niet te weten wat je die dag gaat doen. Natuurlijk werd ik goed geholpen op de ochtend voor schooltijd en wist ik voor de les wel wat ik kon doen. Toch voelt het raar om dit niet van te voren te weten.

 

Overzicht

We zijn nu vier weken verder en het begint een beetje te landen. Het lastige voor mij is het houden van overzicht. Gisteren een studiedag cito analyses maken en een vol hoofd toen ik naar huis ging. Vandaag een lesdag met zinsontleding op het programma. Ik moet het me helemaal weer eigen maken. Leuke verwerking bedenken voor de kinderen. Zinsontleding met verteldobbelstenen. Het ging heel leuk.

 

Helm

Na schooltijd verder met cito analyses. Vandaag alleen proberen. Veel stappen opgeschreven in mijn notitieboek. Tot mijn ergernis kom ik er toch niet uit. Mijn hoofd zit heel erg vol. Ik voel de strakke helm lichtelijk om mijn hoofd. Dit heb ik al heel lang niet meer gevoeld. Eigenlijk moet ik echt stoppen als ik dat voel. Mijn hoofd geeft hiermee aan dat het vol zit. Ik weet dat ik dat later moet bezuren, maar stoppen voelt als opgeven en dat zit niet in me. Ik sluit me af voor de analyses en ga verder met de taak. Junior Einstein snap ik aardig goed. Dit lukt nu zelfstandig. Dan de taakbrief aanpassen……

Ik kan echt niet meer denken. Groep 4 en 5 kom ik vrij goed uit. Groep 6 t/m 8 heb ik niet veel aangepast. De helm om mijn hoofd zit steeds strakker. Het is al ruim na 17.00 uur als ik de pc uitzet en de laatste dingen in de groep opruim. Gelukkig even lekker op de fiets naar huis. Mijn hoofd wordt niet echt leger. De helm wordt iets minder strak.

 

Na schooltijd

In huis praten de kinderen door elkaar. Enthousiaste verhalen en vragen voor mama. Ik kan me echter niet concentreren. Gelukkig kennen ze mij goed. Ze hebben in de gaten dat mijn hoofd vol zit. Ik ga even buiten zitten. Ik app een van de collega’s of ze de taak nog even wil controleren of het wel helemaal goed is gegaan. Ook vertel ik dat mijn hoofd heel vol zit en dat ik iets te veel gedaan heb. Na het eten even met de hond lopen en mijn verhaal vertellen. Dan breek ik. Half huilend vertel ik mijn frustraties en weet ik ook dat ik over mijn grens ben gegaan. Ik merk nu hoe vol mijn hoofd zit. Langzamerhand wordt de strakke helm wat losser.

Na het eten even een helft voetbal kijken bij een van de kinderen. Wat afleiding. Dit doet me goed. Na de eerste helft ga ik naar huis en ga even lekker ontspannen en straks naar bed. Volgende week een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Toch maar aangeven dat ik iets te veel heb gedaan en aan mezelf bekennen dat ik toch iets minder hard van stapel moet lopen. Buiten de comfortzone is best spannend en soms ga ik nog iets over mijn streep. Wordt aan gewerkt…………………………………