Selecteer een pagina

Gelukskaartjes

De gelukskaartjes kun je op verschillende manieren gebruiken. Hieronder volgen een aantal tips. Door de kaartjes regelmatig te gebruiken, zal je kind leren zich op een creatieve manier te uiten. De vragen op de kaartjes lokken niet alledaagse antwoorden uit. Hierdoor houd je het gesprek makkelijk gaande en zal een kind met verrassende antwoorden komen.

Individueel

Een lekker plekje zoeken op de bank, aan de tafel, op bed of ieder ander plekje waar je kind zich vertrouwd voelt.
Neem de kaartjes en beantwoord ze een voor een. De kaartjes zich ook goed om de dag door te spreken. Begin met een kaartje als leidraad. Door er met het kind over te spreken, weet je wat er in je kind omgaat. Op deze manier kun je over allerlei onderwerpen praten en kan het kind ontspannen gaan slapen.

 

Met het gezin

Als spel met een groepje. Bijvoorbeeld aan de keukentafel. Draai om de beurt een kaartje om en beantwoord de vraag. Iedereen van het gezin kan deze vraag beantwoorden. Ook kunnen jullie elkaar natuurlijk aanvullen. Dit leidt tot meer diepgang en kan tevens een spiegel zijn voor ieder gezinslid. Spreek af eerst goed naar elkaar te luisteren en daarna elkaar eventueel aan te vullen of vragen te stellen. Ook is het belangrijk dat de mensen in het groepje elkaar kunnen vertrouwen. Bespreek dit vooraf met alle groepsleden.

 

In duo’s

Met je beste vriend/vriendin samen kaartjes bespreken. Zo leer je elkaar nog beter kennen.
Dit is ook heel mooi in een klas toe te passen. Zet kinderen met de knieën naar elkaar toe, in de kring. Om de beurt een kaartje pakken en beantwoorden. Doe dit wel met kinderen die elkaar vertrouwen, zo krijg je meer diepgang. Maak ook duidelijke afspraken over het vertrouwen geven aan anderen en hoe je hier mee om gaat. Het werkt dan ook het best, als kinderen zelf tweetallen mogen kiezen. Geef kinderen ook de mogelijkheid aan te geven als het niet goed voelt.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gelukskaartjes? Vraag ze vandaag nog aan.
Kijk snel op mijn site; www.gelukkigbijlammien.nl

Veel plezier met de gelukskaartjes.

Bewaren