Selecteer een pagina

8 tips om het hoofd van je kind leeg te maken.

Er zijn een veel kinderen die veel aan hun hoofd hebben. Het is fijn om het hoofd leeg te maken, voordat je gaat slapen. Hoe kun je je kind helpen, om het hoofd leeg te maken? Lees mee en krijg 8 tips om het hoofd van je kind leeg te maken.

Ga lekker naar buiten even uitwaaien. 

Lekker springen, stampen op de grond en wandelen

Sporten

Fietsen, rennen, lopen, voetballen, dansen enz.

Gerichte aandacht

Door je te richten op een specifieke bezigheid, heb je aandacht voor andere dingen. bijvoorbeeld; puzzelen, sorteren van voorwerpen, memory en lego nabouwen.

Stoeien

Door het stoeien (niet te wild) raak je lekker ontspannen. Je bent geestelijk, maar ook lichamelijk lekker bezig en je legt je aandacht op heel andere dingen.

Knuffelen

Knuffelen geeft je kind een heerlijk rustgevend gevoel van binnen. Speciale aandacht voor jouw kind alleen.

Praten of tekenen

Laat je kind eens een tekening maken of vertellen over de belevenissen van de dag. Door je kind het opnieuw te laten beleven, kun je heel mooi aansluiten op de ervaringen van je kind.

Bewust ademen

Je kind de buikademhaling laten oefenen. Laat je kind de hand op de buik leggen en bij het inademen wordt de buik zo bol mogelijk. Bij de uitademing (ongeveer uitblazen in 7 seconden) wordt de buik weer plat. Doe dit een aantal keren. Het helpt soms als je zelf ook meedoet.

Massage

Laat je kind op het bed liggen of voor je staan. Zorg er wel voor dat het lekker rustig is. Soms helpt een rustgevend muziekje. Leg je handen op de schouders en strijk van de nek met beide handen naar de schouders toe.

Herhaal dit een paar keer. Draai met je vingers rondjes over de rug. Zigzag met je vingers van de schouders naar de de onderkant van de rug.

Als laatste leg je je handen op het hoofd van het kind en strijk je van het hoofd naar de voeten toe. Dit kan je ook meerdere keren herhalen.

 

Heel veel plezier met deze tips. Laat hieronder weten wat jullie ervaringen zijn.

Gelukkige groet,

Bewaren

Bewaren